mandag den 28. februar 2011

Madkolorit.

Hvad skal du have til aftensmad - måske noget med rodfrugter?

For sundhedens skyld er det vigtigt hver dag at indtage ca. 600 g. frugt og grønt.
Det er rigtig godt, hvis man heraf spiser lidt mere grønt end frugt. Grøntsager har nemlig en stor volumen og en lav energitæthed. Hvilket betyder, at de indeholder mere vand og mætter således, at man føler sig lettere og bedre tilpas samtidig med, at koppen får tilført energi.

En gang om ugen laver jeg en stor portion af forskellige rodfrugter skåret ud i tern, vendt i olivenolie, hvidløg og krydderier og bagt i ovnen ved 190 grader i ca. 50 min..
Sådan en omgang er altid lækker!


Fakta om rødbeder og hvidløg:

Rødbeder har et stort indhold af vitamin C. Desuden er de rige på antioxidanter, som bl.a. renser leveren for ophobet fedt.

Hvidløg indeholder et svovlholdigt stof, alliin, der omdannes til allicin, når løget presses eller skæres ud. Allicin bekæmper åreforkalkning, sænker blodtrykket og beskytter mod blodpropper og kræft.

2 kommentarer:

  1. Elsker rodfrugter i ovnen... Auburgine til, uden skal, grillet for sig, most med hvidløg... mums...

    SvarSlet
  2. Smiler.... og det skønne er netop, at man bare kan blande de ting i, som man selv bedst kan lide ;o)
    TAK, fordi du har valgt at følge bloggen!

    SvarSlet