.....for hvis de ingen boller får, så laver de ballade!
Disse lækre fastelavnsboller kan også sagtens spises uden fyld.
Ingredienser:
35 g. gær
1 dl. Becel flydende let
3,5 dl. kærnemælk
1 dl. rørsukker
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. vanillesukker
250 g. grahamsmel
250 g. hvedemel
(1 æg til pensling)
Fyld:
250 ml. Cremefine til piskning
2 æbler
1 tsk. kanel
1 spsk. flormelis
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i kærnemælken og bland resten af ingredienserne i.
Dejen skal være blød og smidig, inden den tildækkes og sættes til hævning et lunt sted i 30 min..
Herefter rulles dejen til en pølse, som skæres ud i 16 stykker.
Rul bollerne og sæt dem igen tildækket til hævning på en bageplade i 30 min..
Tilsidst pensles bollerne med pisket æg og bages i ovnen ved 220 grader i 12-14 min..
Riv æblerne og vend dem i flødeskum, kanel og flormelis. Sæt blandingen på køl.
Når bollerne er afkølede pyntes de, som man har lyst .
Husk, at komme fyldet i lige før servering ;)
Fastelavnsboller med grahamsmel - det må jeg prøve! :)
SvarSletDejligt at høre!
SvarSletJeg håber, at du synes om dem ;)